söndag 30 januari 2011

Tillfällig familjemedlem

Vi har fått en ny tillfällig familjemedlem. Det är Jasons kull bror Cody som flyttat hit ett tag. Han ska flytta till England men han ska inte åka förrän i Maj så han blir hos oss tills dess. Det går väl rätt bra med honom men det är lite svårt när vi inte känner han än. Men vi lär känna varandra bättre för varje dag som går. Annars har det väl inte hänt så mycket. Jag är skapligt frisk nu Har jobbat 1 natt.

söndag 23 januari 2011

torsdag 20 januari 2011

Virus på lungorna

Fy vilket elände jag har dragit på mig. Smärtan som jag fick i ryggen å bröstet förra torsdagen visade sig vara ett virus som satts sig på lungorna. Fick feber å värk lederna på söndag men jobbade ändå söndag å måndag (väldigt dumt gjort men det gick med hjälp av värk tabl.) Onsdag fick jag tid på HC där blev det koll av lungor å EKG Hade en liten förändring på EKG så nästa stopp blev akuten i Bollnäs. Där togs nytt EKG lung röntgen å några rör blod. De kom väl fram till samma sak som de på HC. Så nu är det bara att vänta, är pigg på dagarna men feber å lite jobbigt med andningen kväll å natt.

tisdag 18 januari 2011

2 år

Idag är det 2 år sedan Dan å jag träffades första gången. Tänkte vi ska fira det med att äta Exotisk planka. Men Dan vet inte om det än så jag hoppas han inte läser det här.

söndag 16 januari 2011

Grängen

Idag var det tävling på Grängen, trevligt om inte regnet oxå hade startat samtidigt som vi hala ner våra pirkar 10.00. Jag satt solo på ögrundet, kalas bra tänkte jag. Efter en tre kvart hade jag 18 små abborrar, fasen jag hade inte tålamodet att sitta med dom små så jag tog grejerna å sprang in mot land där jag vet sedan förr att en BTK -90:are suttit å fått fin fisk. Men ingen grov fisk jag sprang på, efter 1h letande sprang jag ut på grundet igen som forfarande var obefolkat. Å visst där nappade det riktigt bra nu men då bara små pinnar. Släpade ihop 79 st och det räkte till strax ovan kilot men det räckte inte till pris, först utan. Fick styrk av farsan oxå med ett hekto, fick ju även förra helgen på tafsen av farsan, ett hekto då med. Men slut med det nu för nästa gång klår jag honom med ett kg.

Vad har hänt.......

.......sen sist ? Inte så mycket, julen städades ut i äggkiosken i dag. Jag har fått varit hemma från jobbet en natt pga någon konstig smärta i ryggen. Den kom bara pang, började i ryggen mellan skulderbladen flyttade sig sen till bröstkorgen för att sen helt försvinna (5 t senare ) Jag har aldrig haft så fruktansvärt ont någongång. Sen lugnt hela dagen efter, men på natten kom det igen. Likaså i natt. Konstigt. I fredags var vi på Atlantic å åt med Carina å Ulf sen bar det av på bandy Edsbyn - Hammarby. Det blev en härlig vinst för oss med 6-1. Så så där får vi nog göra fler gånger. Vi har varit å köpt oss en frysbox å en fläkt till spisen oxå, frysboxen är på plats å redan halvfull. Men innan vi sätter upp fläkten måste någon kakla åt oss, någon som känner sig manad??????

lördag 8 januari 2011

Nu städas.....

.......julen ut, Evelina far fram å tillbaka med kartonger och tomtar. Jag drog mej tillbaka in i fiskerummet, gick igenom grejerna för morgondagens fiske på Lössnan (om man nu tar sig ner, hört det ska bli halkigt). Satt å fundera på lite krokar, flög för mej att göra några superkrokar som jag sålde gott av på 90-talet. Var många kända namn som pimpla på den, för egen del så funka den inte alls. Kanske jag har växt i "skona" nu så den även funkar för mej, sakt o gjort så pyssla jag ihop tre ex.

Snötak

Då har jag gått runt med takskottningen. Trilla ner har jag inte gjort men väl stått på örene på det hala plåttaket. Vissa tak jag skottade var för andra gången oxå, det är mödosamt att mängta med snön på ett tak. Skönt att det är gjort nu iaf. jag vet inte riktigt vad som gäller med instörtade tak och trasiga bilar till följd eller så när det gäller försäkringar?? Men nu slipper jag funderar på det iaf. å lagom då jag nyss blev klar så; Jovisst börjar det snöa igen :( :(

Vi 2 såg saw 3D

Vilken kanonbio vi har fått i byn, förstorad filmduk och upphöjd, perfekt. Sen ljudet, kalas subbar längst fram å 8 stegs högtalare längst sidorna, sen subbar mot bakväggen, superbra. Det gjorde sig verkligen perfekt i gårdagens film Saw 3d men just 3d effekterna var lite sådär, kanske inte dom fick till det riktigt alla gånger men med ljudet å duken så var det en höjdare att se filmen. Vi fick uppleva bla. hur det är att pimpla upp en metkrok i någons hals, fy fabian....de var läbbigt. Dom körde en visning å visst var det näst intill fullsatt, över 100 biljetter var förbokningar. Större delen av biopubliken var tjejer, hör å häpna. Trodde det skulle komma nitbeklädda hårdrockskillar till en sådan här film, om Jerker kört denna film 2 el. fler kvällar så skulle han säkerligen kunna fylla salongen mer. Men han kör extravisningar på Änglagård 3 istället, vilket säkert är lika lönsamt Kul iaf. att en skräckfilm drog mycket folk för nu kanske han får blodad tand å kör mer skräck, härligt isf.

fredag 7 januari 2011

Bandy o 3D

Så var fighten över å med facit i hand så var det två bra lag som stod för varsin halvlek utav kämpalust o glöd. Det blev ju en riktig spännande sista 20 då jakten för iaf. en kvittering började för Edsbyn. Vad jag trodde å hoppades på var två klackar som sjöng om vart annat, härlig allsång å även på läktaren en "klackfight" men den uteblev totalt då de ekade tomt på Bollnässidan, tråkigt. Läste imorse på bandyforum att det var höjda röster och inte alls roliga kommentarer att läsa om man hejar på Bollnäs. Men det var endå kul, skönt att sitta oxå och man fick glömma allt snö o trökiga oplogade vägar i 90 min.
Ikväll blir det 3-D film på Röda Kvarn, det blir SAW, kanske inte den messt lämpade film att se i 3-D, kanske blir lite för smaskigt o blodigt.

onsdag 5 januari 2011

Bandy

I morgon ska vi på bandy. Dans bror med tjej å barn kommer från Sveg så vi ska gå med dom å svärföräldrarna. 10 st blir vi. Svärfar har bokat sitt platser till oss alla. Ska bli spännande å kul att se bandy sittandes. Nu är det bara att hålla tummarna för seger.

tisdag 4 januari 2011

Vi lever

Vill bara tala om att vi lever trots att det var ett tag sen vi bloggade.I torsdags var vi bjudna till Monica å Kaj på lite tidig nyårs middag. De bjöd på kalkon, det var första gången som jag åt det, det var jätte gott. 2 av Monicas tikar löpte så Jason å Doris fick vara hemma. Det var första gången som Jazze var ensam så länge. Han hade inte hittat på något tok. Sen jobbade jag hela nyårs helgen å på söndagen var vi till morsan å åt. Det hade bestämts tidigare att Anton skulle följa med oss hem å sova över. Dan har ju några häftiga data spel som han ville pröva, så tiden här har han väl mest tillbringat uppe vid datorn. Jag fick med han ut på en promenad i måndags i all fall, sen på eftermiddagen kom Doris å Eskil hit en vända. Dan har skottat av taket på garaget å på vedbon i helgen utifall det blir tö väder eller att det kommer ännu mera snö (vilket är mest troligt)